Ako dokonale zatieniť zimnú záhradu

Záhrada už na posedenie naozaj neláka, o to viac ale na jeseň a v zime môžeme vyťažiť zo zimnej záhrady. Tipy, ako zimnú záhradu čo najlepšie využiť?

Zimná záhrada je vlastne konštrukcia s presklenými stenami aj strechou, ktorá je pevnou súčasťou domu. Obvykle sa využíva aj na pestovanie rastlín, ktoré potrebujú dostatok svetla. Jej prístupnosť z interiéru predurčuje zimnú záhradu na trávenie voľného času uprostred zelene bez nutnosti znášať výkyvy počasia. 

Ako využiť zimnú záhradu

Ak chceme zimnú záhradu využívať aj cez zimu, mala by byť vykurovaná.

Využitie

  • pre kancelársku prácu z domu
  • na stolovanie
  • ako priestor na cvičenie
  • na počúvanie hudby a čítanie
  • na organizovanie osláv
  • na bezpečné pozorovanie búrky alebo snehovej fujavice
  • alebo jednoducho len k odpočinku
  • do zimnej záhrady môžete umiestniť aj vírivku

Proti zvedavým pohľadom alebo nadmernému množstvu slnečných lúčov v teplej časti roka je nutné zimnú záhradu aj vhodne zatieniť.

Aj keď sa v zimnej záhrade ľahko schováte pred vonkajším svetom, slnečné lúče si vždy nájdu nejakú skulinku. Ako zariadiť, aby na vás nesvietilo slnko a v zimnej záhrade nebolo príliš horúco?

Rolety perfektne zatienia zimnú záhradu ale aj pergolu

Hlavnou funkciou roliet je zabrániť vstupu slnečných lúčov do interiéru ešte skôr, ako sa dotknú sklenenej plochy okien. Vďaka vodiacim lištám svetlo neprenikne do interiéru ani po stranách okna. Rolety navyše ochránia váš nábytok pred vyblednutím a tvoria nezanedbateľnú súčasť vašej zimnej záhrady a sú aj skvelým dizajnovým doplnkom.

Spoľahlivosť v priebehu celého roka

Rolety sú šikovným pomocníkom, na ktorého sa môžete spoľahnúť v priebehu celého roka. Ich veľkou výhodou je, že zabraňujú akumulácii tepla v interiéri.

Medzi sklom a látkou rolety je dostatočný priestor, vďaka čomu vzduch lepšie cirkuluje a teplo sa zbytočne nehromadí.

Roletu môžete nainštalovať na akýkoľvek typ nielen zimnej záhrady, ale aj pergoly.

Materiál rolety je vyrobený z kvalitného a odolného materiálu, ktorý je nehrdzavejúci a poradí si aj s nepriaznivým počasím, či je prudké slnko, silný vietor alebo husto sneží.

Látka rolety musí byť vyrobená z veľmi kvalitného materiálu a navrhnutá tak, aby bez problémov zvládala všetky funkcie, ktoré roleta má mať.

V spoločnosti ISOTRA našli spôsob, ako situáciám, kedy sa roleta sama vytiahne, predchádzať.

Roleta HRV08-ZIP je vybavená zipsovým systémom, ktorý zaistí, že látka zostane dlhšie napnutá v každej polohe dolného profilu a zabraňuje tak vykĺznutiu látky z vodiacej lišty. Látka je z každej strany opatrená zipsom, ktorý s látkou navyše môžete manipulovať vo viacerých smeroch – možno ju sťahovať zo strán, zospodu aj zhora.

Z roliet Veranda vhodných pre zimné záhrady si môže každý pre tú svoju vybrať model, ktorý mu bude najlepšie vyhovovať

Veranda HRV08-ZIP a Veranda HRV80-ZIP, sú vybavené zipsovým systémom, ktorý zaisťuje, že látka zostáva v každej polohe dolného profilu náležite napnutá, a zabraňuje vykĺznutiu látky z vodiacich líšt.

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať na mailovú adresu info(@)rekomplett.sk, telefonicky na t.č.: +421 902 904 711, +421 915 251 869 alebo navštívte náš Showroom REKOMPLETT Zavarská 11, Trnava. Radi Vám pomôžeme a poradíme s výberom.